סכסוכי ירושה

משרדנו עוסק מזה שנים רבות במגוון רחב של סוגיות בדיני הירושה וייצוג בערכאות המשפטיות במסגרת סכסוכי ירושה מורכבים הכוללים רכוש רב.

משרדנו עוסק בטיפול משפטי בסוגיות משפחתיות מורכבות בדיני הירושה, בעריכת צוואות, צוואות הדדיות, הסכמי חלוקת עיזבון בין יורשים והכנת בקשות למתן צו ירושה וצו קיום צוואה.

חוק הירושה קובע את סדר היורשים על פי דין לפי ההסדר הראוי לדעת המחוקק, הסדר זה אינו תמיד מתאים לכל מוריש ובאופן טבעי לכל אחד כוונות, רצונות וקווים מנחים שונים. לפיכך, על ההסדר ניתן להתנות וכל מוריש רשאי לקבוע בעצמו כיצד יחולק עזבונו ואף לעצב את אופן חלוקתו על ידי צוואה.

תכנון משפטי מוקדם של הירושה הוא זכות, ולא חובה. המשפט הישראלי מקנה חשיבות רבה למימוש הרצון המקורי של האדם, ועל כן ניתנת גמישות כמעט מלאה לעצב את הנתונים כפי שרוצים כל עוד ההחלטות נעשות מרצון חופשי.

ההלכה המשפטית קובעת כי ישנם מקרים רבים בהם פגמים אפשריים בצוואות עלולים להוביל לפסלות הצוואות ולהתדיינות ארוכת שנים בבימ”ש. לכן, חשוב מאוד להתייעץ עם עו”ד אשר מתמחה בדיני הירושה טרם עריכת צוואה. כך למשל, למרות עיקרון חופש הציווי המוחל על דיני הצוואות, ישנם תנאים והגבלות בצוואה אשר בימ”ש לא יאפשר את קיום הצוואה, גם אם אלו מבטאים את רצון האדם, כדוגמת תניה מגבילה בצוואה לפיה יורש יהיה זכאי להיות זוכה על פי הצוואה בכפוף לכך שינהל אורח חיים דתי.

חשוב לדעת, כי ישנם גם פגמים בצוואה וכן פגמים בנסיבות עריכת הצוואה, אשר בהתקיימותם, בימ”ש עלול לפסול את קיום הצוואה, כך למשל, בשל העבודה כי הצוואה נערכה תחת איום או מרמה או השפעה בלתי הוגנת מצד אדם שלישי וכדומה.

משרדנו מתמחה בעריכת צוואות וצוואות הדדיות מורכבות הכוללות רכוש רב ובזכות הידע הרב של משרדנו אנו מעניקים ללקוחותינו את הייעוץ המשפטי הנכון והמתאים עבורם.

חשוב לזכור, כי הצוואה אשר נועדה להבטיח את רצונו של המוריש, הינה חיונית למניעת בעיות משפטיות, הליכים ארוכים, מיותרים ומסובכים עבור המשפחה ובעיקר להבטחת רצונו של האדם כי העדפותיו אכן יתקיימו.

משרדנו בעל ניסיון רב וידע עשיר בעריכת צוואות הדדיות. הצוואה ההדדית שונה מצוואה רגילה בכך שהיא דומה לחוזה בין בני זוג. במסגרת הצוואה ההדדית, בן הזוג מוריש את רכושו לבן זוגו, על מנת שזה יוריש את הרכוש לילדיהם המשותפים בבוא היום. לאחר פטירת בן הזוג הראשון, משנה בן הזוג הנותר בחיים את צוואתו ומוריש את הרכוש לילדיהם כפי שסוכם.

הצוואה ההדדית נערכת לרוב בתנאי חוסר ודאות, בני הזוג אינם יודעים מה צופן עתידם ומה יהיה הפרש הזמנים בין מועדי פטירתם. לפיכך מעצם מהותה מטרתה של הצוואה ההדדית היא להבטיח בין השאר את עתיד הנותר בחיים אחרי פטירת הראשון.

אמנם בני הזוג יכולים לשנותה בהסכמה ואף לבטלה בכפוף להוראות החוק, אך לביטול הצוואה ההדדית לאחר פטירת בן הזוג יש השלכות קשות. למעשה, אם לא נקבעו בצוואה ההדדית הוראות לאפשרות לשנותה לאחר מות בן הזוג, כבולות ידיו של בן הזוג הנותר בחיים. זאת כיון שהוא אינו מוסמך לשנות את הצוואה ההדדית אלא לבטלה ועל כן חשוב לנסח תנאים בהתקיים אירועים שונים בעתיד.

מוזמנים לקרוא עוד בנושא:

  1. עיקרון ההדדיות: הצוואה שמגנה על אלמנות ואלמנים
  2. מה היא צוואה הדדית ולמי היא מתאימה?
  3. צוואה נפסלה: המנוחה יכולה בקושי להחזיק עט